Legendárne bratislavské Véčko opäť ožíva

22.01.2013 Bratislava

Bratislava 21. januára (TASR) – Legendárne bratislavské Véčko opäť ožíva, otvorenie je na programe už v piatok 1. februára. Slávnostným večerom, keď sa bude hrať, spievať, spomínať, ale budú sa kuť aj plány budúcnosti vynoveného klubu, sprevádzajú legendy Peter Lipa a Laco Lučenič. Na koncertnom pódiu sa postupne predstavia "zaslúžilí Véčkari", akými sú The Buttons, Ľubomír Belák, Janko Lehotský, Mirka Brezovská a skupina Mona Lisa. Šancu zahrať si na tomto podujatí dostali aj mladí chlapci z Púchova, ktorí sú známi pod názvom Good Bye Lenin, ako špeciálny hosť vystúpi legenda českej pop scény Petr Spálený so skupinou Apollo Band.

Pozvanie na ojedinelú udalosť, ktorá opätovne odštartuje život vo Véčku, dostali všetci tí, čo pre V-klub v minulosti - v čase jeho najväčšej slávy - niečo preň urobili, zúčastňovali sa života v ňom a je jedno, či to boli známi herci, speváci, športovci. V klub touto akciou štartuje svoju novú etapu pravidelných akcií, kde šancu dostanú mladé začínajúce kapely a interpreti, jazzové a bigbítové večery, ako aj divadlá malých foriem a podporu tu nájde aj vzdelávanie detí a mládeže, či výchovné koncerty a divadielka.

Na znovuotvorenie sa určite teší aj Ľubomír Belák, ktorý bol súčasťou Véčka. "Keď som koncom roka 2011 na stretnutí s vtedajším ministrom kultúry dostal prísľub, že časť finančných prostriedkov, určených pre kultúru pôjde na renováciu slávneho V klubu, priznám sa, bol som skeptický. Dnes už nie som. Prvého februára sa opäť otvárajú dvere V klubu, po našom Véčka, ktoré si určite zaslúži, aby sa naplnilo hudbou, slovom, pohybom, ale najmä ľuďmi, pre ktorých je kultúra každodennou stravou. S akýmsi uspokojením duše som prijal ponuku byť pri tom a pomôcť pri dramaturgii otváracieho večera. Bude patriť najmä hudbe a spomienkam na to ozajstné naše Véčko. Stretnú sa tam nielen pamätníci, ale aj tí, ktorí by ho v najbližšej budúcnosti mali napĺňať programom a podujatiami pre širokú verejnosť. Navyše je to priestor, ktorý nebude patriť len Bratislavčanom, ale celému Slovensku. Pevne verím a rád pomôžem tomu, aby si dnešná mladá generácia po 50 rokoch mohla spomínať na V-klub 2013 tak, ako na neho pravidelne spomína naša generácia 60. rokov," uviedol pre médiá známy hudobník.

TASR informovala manažérka agentúry VI-AN Anna Olvecká.
 

Vyberte región